Суды фотохимиялық тазалаудың бактерицидтi әсерiнiң сапалық сипаттамасы
Қаралымдар: 78 / PDF жүктеулері: 66
DOI:
https://doi.org/10.32523/2616-6771-2018-124-3-43-48Аңдатпа
Бұл жұмыста ультракүлгiн сәулелендiргiш көмегiмен жүретiн фотохимиялық үрдiстердiң бактерицидтi
қасиеттерi көрсетiлген.Құс фабрикаларының сою цехтарының ағынды суларын тазалаудың қолайлы шарттары ластағыш
заттар концентрациясы әртүрлi, ет өңдеудiң технологиялық айналымының әртүрлi көздерiнен алынған су сынамаларына
әсер ету уақытының тиiмдiлiгi анықталды. Фотохимиялық әсердiң экспозиция уақыты неғұрылым ұзағырақ болса,
зертханалық қондырғының бактерицидтiк тиiмдiлiгi арта түсетiндiгi байқалды. Кәсiпорынның сойыс бөлiгiнен судың
түрлi үлгiлерiнен алынған, фотохимиялық элементпен тазартылғанға дейiнгi және кейiнгi уақытта қоректiк ортада пайда
болатын микроорганизмдердiң сипаттамасы мен саны берiлген. Тұрақты фотохимиялық сәулелендiрудiң әсерi 10-30
минуттан болғанда бiршама микроорганизмдердiң тiршiлiгiн жоюына және қалған тiрi жасушалардың инактивациясына
әкеледi. Ағынды суларды тазартудың фотохимиялық әдiсi дезинфекцияның тиiмдi әдiстерiнiң бiрi ретiнде қарастырылуы
мүмкiн